Att bygga en hemsida kan ibland kännas som en överväldigande uppgift. Men det är inte så komplicerat som det verkar. Här får du lite tips och råd på hur du kan gå vidare. Med rätt kunskap och färdigheter kan du skapa en professionell hemsida som är anpassad efter dina behov på nolltid. Jag jobbar med detta dagligen och kan även hjälpa ert företag vid behov.

Vilken plattform?

Först och främst måste du bestämma vilken plattform du vill använda för att skapa din hemsida. Det finns olika gratis och premiumalternativ som WordPress, Wix och Squarespace, så ta lite tid att försöka förstå varje plattforms fördelar och nackdelar. De flesta använder idag WordPress – ett verktyg som vi på Emnia Web Studio också använder till största del (även om vi kan programmera från grund också :).

Börja byggandet…

När du har bestämt dig för vilken plattform du vill använda, är det dags att börja bygga din hemsida. Du bör tänka igenom dina mål för webbplatsen, inklusive vilken typ av innehåll du vill publicera, vilka typer av funktioner du vill inkludera och så vidare. Ibland kan det vara svårt som nybörjare att komma igenom den fasen – då kan vi hjälpa till.

Utseende och design

Därefter bör du börja välja en design (utseende och färg mm). De flesta plattformar har tusentals teman och mallar att välja mellan, så det är viktigt att välja ett som passar dina behov. När du har valt en design, är det dags att börja skapa din hemsida. Ja, bara är ett ord som vissa hakar upp sig på – känner du det är så? Ta kontakt med oss idag för hjälp.

Skriva och lägga in innehåll

Du kan börja med att skapa dina webbsidor med hjälp av den inbyggda redigeraren. Med detta verktyg kan du lägga till text, bilder, videoklipp och andra typer av innehåll till dina sidor. Du kan också lägga till olika typer av funktioner och widgets.

Tankar till slut…

Det var några tankar om grunden för att skapa en hemsida. Håll utkik för fler artiklar! Och du! Jag finns där för dig om du behöver hjälp med ditt företags hemsida. Bara mejla!